Berichten zoeken

De 5 beste materialen voor voetbaltenues

Het voetbaltenue is onmisbaar voor elke speler. Dit is het eerste dat je aantrekt voordat je gaat voetballen, en het is iets dat je de hele wedstrijd zult dragen. Het is dus logisch dat spelers willen dat hun tenues comfortabel en duurzaam zijn. De beste kwaliteit materialen zijn over het algemeen gemaakt van katoen, polyester, nylon en elastaan. Deze materialen zijn ademend zodat zweet snel kan verdampen als je actief bent op het veld. Ze zijn ook goed bestand tegen water, zodat ze niet doorweekt raken in regen of plassen terwijl je buiten speelt in slechte weersomstandigheden zoals sneeuw of regen.

Katoen

Katoen is een natuurlijke vezel die al eeuwen wordt gebruikt. Het is comfortabel en ademend, waardoor het ideaal is voor warm weer. Katoen heeft ook het extra voordeel dat het goed is voor mensen met een gevoelige huid. Katoen is absorberend en droogt langzaam, dus het kan vochtig aanvoelen, zelfs nadat je je kit in de wasmachine hebt gewassen. Dit maakt katoen minder praktisch bij het spelen op natte dagen of als je traint bij koud weer. Katoen is duurzaam, maar krimpt vaak na herhaaldelijk wassen, vooral als je hoge temperaturen gebruikt tijdens het wasprogramma.

Polyester

Polyester is een synthetische vezel die veel wordt gebruikt in sportkleding. Het is duurzaam, lichtgewicht en ademend. Polyester bestaat al sinds de jaren ’30, maar werd pas in de jaren ’70 populair in sportkleding. Het materiaal is behoorlijk populair geworden omdat het goedkoop te vervaardigen is en in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Polyester is ook heel gemakkelijk om verschillende tinten kleuren gemakkelijk te verven, dus als je je kit wilt aanpassen of wat smaak aan je uniform wilt toevoegen, is polyester je beste keuze.

Elastaan

Elastaan ​​is een synthetische vezel die wordt gebruikt in sportkleding omdat het een uitstekende rekbaarheid en herstelvermogen heeft. Het wordt ook aangetroffen in lingerie, badkleding en sportkleding. Elastaan ​​is het meest gebruikte materiaal om voetbaltenues te maken, omdat het licht en ademend is.

Rayon

Rayon is een kunstmatige vezel. Het is gemaakt van houtpulp, waardoor het zacht en comfortabel is om te dragen. Rayon is duurzaam en gemakkelijk te wassen, waardoor het ideaal is voor voetbaltenues, t-shirts, ondergoed en sokken.

Modal

Modal-stof is gemaakt van beukenhoutpulp, waardoor het een natuurlijke vezel is. Modal voelt zacht en zijdeachtig aan, waardoor het zeer comfortabel is om te dragen. Het is ook lichtgewicht, ademend en voelt zacht aan. Modal is een milieuvriendelijk materiaal omdat het is gemaakt van hernieuwbare bronnen die kunnen worden gerecycled tot nieuwe producten zonder hun eigenschappen te verliezen. In tegenstelling tot synthetische vezels zoals polyester die zijn afgeleid van petrochemicaliën, gebruikt modal fabric geen chemicaliën in het productieproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *